Knetterend protest

De rechtszaak tegen Trump is van start. Met als hoogtepunt het zwijggeld dat hij aan pornoster Stormy- in een glas water?- Daniels betaald zou hebben. Wat er uit deze rechtszaak komt? Waarschijnlijk niets. Trump is nog steeds ongekend populair. De republikeinen slikken alles wat hij zegt voor zoete koek. Wat er daadwerkelijk uit de mond van deze grote kleuter komt is poep. Trump is eigenlijk een groot co2-kanon.


Ik lees over nog een rechtszaak. Die van de KLM. Het kabinet wil minder vluchten op Schiphol. De rechter heeft besloten dat de Staat zich niet aan de juiste procedure heeft gehouden. De vliegmaatschappij vindt het beter om de geluidsoverlast en co2-uitstoot met eigen maatregelen terug te dringen. Maar wat doe je als de Staat bepaalt hoe laat je mag opstijgen? Gebruik je het toegewezen tijdslot niet, dan raak je het kwijt. Dus stuurt KLM de zoveelste spookvlucht de lucht in.


Wie ook graag de boel in eigen hand houdt is de BoerenBurgerBeweging. Zij pakt het uitstootprobleem graag aan op basis van vrijwilligheid. De klimaattop bestaat al sinds 1990 en in 1997 zijn in het Kyoto-protocol al afspraken gemaakt over co2. Ik vraag me af wat de boeren de afgelopen 25 jaar vrijwillig hebben veranderd? Anders dan het vergroten van de fileproblematiek door met de trekker richting Malieveld te tuffen en op de A12 te gaan barbecueën.


Over files gesproken. De automobilisten hebben besloten deze nu zelf aan te pakken. Een rood kruis op de weg bij het Prins Clausplein? Gewoon doorrijden. De motorrijder die daar zwaargewond op de weg ligt moet maar even wachten tot er een tijdslot vrij komt voor de traumahelikopter. Ruim honderd automobilisten hebben schijt aan het leven van deze onfortuinlijke chauffeur. En van schijt weten we inmiddels wel wat er uitkomt. 


We leven in een land vol kleuters die allemaal roepen ‘zelf doen’ en niet in staat zijn de taak zelfstandig tot een goed einde te brengen. Hoe los je het co2-probeem op als iedereen er schijt aan heeft? In navolging van een goed Nederlands gezegde ‘If you can’t beat them, join them’, ga ik dus ook protesteren. Geen stil protest maar een knetterend protest. Waar je mij vanavond treft? In mijn favoriete Mexicaanse restaurant voor een extra groot bord chili con carne deluxe. 

Volg NR Soferet en geef een like!
Ontvang nieuwe blogs per email:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *