Pillen bij de Praxis

Is medisch advies via een tablet de toekomst? De tweede kamer buigt zich over een wetswijziging die het mogelijk maakt om advies over pillen en poeders in te winnen via een beeldscherm. Zo kan een supermarkt of bouwmarkt zonder speciaal daarvoor opgeleid personeel medicijnen verkopen. Ik zeg doen, en wel hierom: 


Ten eerste gemak. Hoe fijn is het dat je naast hamer, spijkers en cirkelzaag meteen pleisters en pijnstillers kan aanschaffen? Met mijn ‘Help, ik ben klusser’-mentaliteit is dat geen overbodige luxe. Geen extra uitstapje naar de apotheek scheelt tijd. 


Ten tweede anonimiteit. Je hoeft geen vragen van medewerkers meer te beantwoorden. Zo hoort die nieuwsgierige achterbuurman in de rij niet meer dat die frikandel speciaal verkeerd is gevallen en je iets nodig hebt tegen de spuiterij. 


Ten derde kwaliteit. Daar waar je bij drogist of apotheek degelijke EMA-goedgekeurde medicatie meekrijgt, levert een doe-het-zelfzaak of action graag goedkoop spul en het liefst in bulk. Dat importeren ze vanuit landen met relaxtere regels dan in Nederland. Je paracetamolletje werkt een stuk efficiënter.  


Voordelen genoeg om die wet te steunen dus. En wanneer je door de dubieuze ingrediënten stoned als een garnaal licht geeft in het donker, bespaar je ook nog eens op bouwlampen. Een win-winsituatie dus. Pillen bij de Praxis? Heel praktisch. 

Volg NR Soferet en geef een like!
Ontvang nieuwe blogs per email:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *