Fragmenten

Fragment Dani Knip - Blonderen

Dani Knip Mystery-vlogster (werktitel)


Tijdens het nablijven ontdekte ik dat de leraar mens en maatschappij op zolder is ondergedoken. Hij is op de vlucht voor de vreemdelingenpolitie, die hem het land uit wil zetten. Met mijn vlog ga ik hem helpen, want als twaalfjarige weet ik zeker dat ik het verschil kan maken. Ik heb alleen een probleem. Ik heb pas één volger.

Fragmenten uit Dani Knip


Blonderen


‘WAAAAAA!!!!!! MIJN HAAR! WAT HEBBEN JULLIE GEDAAN? MIJN MOOIE MOOIE HAREN!’ Dani wordt begroet door een hysterisch brullen. Toos staat in het midden van de slaapkamer, twee handen voor haar mond geslagen. De borstel en het flesje conditioner liggen aan haar voeten.
‘Shhh, maak niet zo’n herr …’ Dani verstomd als ze Ashley ziet.
‘Dit zet ik jullie betaald’ gilt Ashley en ze stormt de kamer uit, maar niet zonder eerst het flesje Chanel uit Dani’s handen te grissen. Met een grote klap slaat de voordeur dicht. Dani kijkt uit het raam en ziet Ashley nog net de hoek om verdwijnen, met haar jas over haar hoofd getrokken.
‘Wat was dat dan?’ vraagt ze Toos die nog steeds roerloos voor zich uit staart. Dani pakt de borstel en de conditioner van de vloer af, gaat tegen het voeteneinde van haar bed zitten en trekt Toos naast zich. Ze kijkt naar de fles.
‘Hey, dit is niet mijn zelfgemaakte spoeling. Dit is mijn moeders chlooroplossing tegen algen.’
‘Ik zag alleen deze fles,’ kreunt Toos ‘maar er staat echt conditioner op.’
Dani trekt een pluk haar van de borstel af en bestudeert deze eens goed. Ze kijkt Toos aan. ‘Wel een mooi kleurtje groen, vind je niet?’


Lippenstift


‘Welkom bij Dani Knip, beautyvlogster. Vandaag gaan we lippenstift maken.’ Dani lacht breeduit naar de camera en klikt op het interactieve bord. Het recept verschijnt. ‘Wat heb je allemaal nodig? Bijenwas, amandelboter en jojoba-olie. Het kan ook met olijfolie, maar jojoba klinkt veel beter.’ knipoogt ze. ‘Voor de kleur kun je van alles gebruiken. Wij maken vandaag brandweerwagen rood, dus hoop ik dat je van bietjes houdt.’ Dani houdt een zak rodebietenpoeder omhoog. ‘Eerst moet je alles laten smelten, dat doe je in de magnetron. Een halve minuut per keer en dan goed roeren. Wij doen het hier op de bunsenbrander, omdat meester Nobel geen magnetron heeft in zijn klaslokaal. Mijn lieftallige assistente Toos laat zien hoe dat werkt.’
Toos draait het gas open van de brander en steekt hem met de elektrische aansteker aan. ‘Hoe hoog moet de vlam Dani?’
‘Draai maar lekker open, dan smelt het sneller Toos.’ Dani kan zo op de tv in zo’n wetenschappelijk programma.
‘Weet je het zeker? Het gaat wel heel hard zo.’ Toos stapt voor de zekerheid wat verder naar achter. De brander maakt een ruisend geluid en af en toe knettert er wat.
‘Gaat prima zo.’ Dani steekt haar duim op naar de camera.


Iemand op zolder


Krrr. Krrr. Schrrrpppp. Dani houdt haar adem en houdt haar hoofd scheef om het beter te kunnen horen. Kwam dat van zolder?
‘Toos, hoor je dat?’
‘Mmm?’
‘Dat geluid.’ Dani kijkt naar het plafond. ‘Hoorde je dat niet?’
‘Het is een oud gebouw. Hogwarts is er niets bij. Natuurlijk hoor je geluid. Mijn moeder zegt dat oude gebouwen leven, dan hoor je af en toe wat gezucht en gesteun.’
‘Ja, maar dit was meer dan een zucht en een steun.’ Dani houdt haar vinger voor haar lippen. ‘Shhh luister nog eens goed.’
Krrr, schrrrrppp, bonk.
‘Zie je wel?’ Dani kijkt zelfingenomen naar Toos. ‘Dat was geen gewoon gekraak. Er zit iemand op zolder.’

Volg NR Soferet en geef een like!
Ontvang nieuwe blogs per email:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *