Facebook-f


Twitter


Instagram


Linkedin


Welkom op de website van Soferet

NR Soferet

Recensies

Recensies door Soferet voor Business & Bubbles

Recensie: Het eerlijkheidsexperiment – Clare Pooley

Author Nicole Ramsaran Wat gebeurt er als je de waarheid vertelt? ‘Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je in plaats daarvan de waarheid vertelt? Dat ene ding dat jou kenmerkt, dat het beeld dat men van jou heeft completeert?

Recensie: De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Author Nicole Ramsaran Hoe weet je of je de juiste keuze maakt? ‘Ik kijk niet om als ik me meld bij het loket van de douane, waar ik mijn paspoort laat zien. Er gaat nog maar één ding door mijn hoofd: laat het verlopen zijn.

Recensie: Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen – Jessica Pan

Author Nicole Ramsaran Ben jij een extravert, introvert of ambivert? “Er zijn twee soorten mensen: degenen die op tv naar Glastonbury kijken alsof het een horrorfilm is. Van onder een plaid gluren ze naar de modderhel, met een zucht van opluchting dat ze er niet bij zijn.

Recensie: Moord op de moestuin – Nicolien Mizee

Author Nicole Ramsaran “De hele geschiedenis begon toen mijn zuster en zwager een pan soep kwamen brengen.” Met deze simpele actie zetten de zus en zwager van Judith een set gebeurtenissen in gang die alles behalve simpel zijn en die verstrekkende gevolgen hebben. Gebeurtenissen die van ver voor de soep stammen.

Recensie: Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn

Author Nicole Ramsaran Hij blijkt beduidend meer te zijn dan de optelsom van zijn eigenaardigheden. Maar geldt dat niet voor ons allemaal? Tot dat inzicht komt Kiki tijdens haar onderduik in een afkickkliniek en dat pakt meteen de kern van het verhaal beet. In onze maatschappij is snel leven tot een kunst verheven.

Recensie: Wakker – Marnix Pauwels

“Je staat er misschien nooit bij stil, maar alle emoties en gedachten en pijn die je gisteren en eergisteren en alle jaren daarvoor hebt gehad, zijn er op dit moment niet meer.” In de proloog gooit Marnix Pauwels direct deze opmerking voor je voeten. Wat in het verleden ligt is er nu niet meer.

Recensie: De Parade – Dave Eggers

“Een man in een uniform reed hem naar de startbaan en hij besteeg de trap met als enige bagage de rugzak die hij de afgelopen twee weken bij zich had gehad. Hij had niets gekocht en was niets kwijtgeraakt.” Maar klopt dat wel?

Recensie: Schildpadden tot in het oneindige – John Green

Author Nicole Ramsaran Nicole recenseert John Greens laatste roman Schildpadden tot in het oneindige. Aza heeft dezelfde angststoornis als de schrijver en verliest zich langzaam in haar dwanggedachten als ze samen met haar beste vriendin op zoek gaat naar een verdwenen miljardair. O, en dan is er ook nog de liefde.

Recensie: De schaker en het meisje – Alex Reeve

Author Nicole Ramsaran Durf jij jezelf te laten zien? “Dat was mijn naam: Leo Stanhope. Niet Lottie Pritchard . Niet , de naam waar ik al van jongs af aan een hekel had gehad. Geen enkele man kon van mij iets anders maken dan ik was, hoe ze me ook misbruikten.”

Recensie: Veel liefs – Beth O’Leary

Author Nicole Ramsaran Is dit het toekomstbeeld voor de starters in dure steden? “Wanhoop heeft één voordeel: het maakt je ontzettend vindingrijk.” Vindingrijkheid is een mooie eigenschap die heel handig kan zijn. Maar of het altijd praktisch is, is de vraag. Voor Tiffy betekent het dat ze een bed gaat delen met een complete vreemdeling.

Recensie: Iets om voor te leven – Richard Roper

“Toen hij Cameron had bedankt ‘voor het feit dat hij hem deze kans had geboden’ had dat niets met de baan te maken: dat was omdat hij de kans had gekregen zich, al was het maar voor kort, over te geven aan de fantasie een gezin te hebben.